Szobafestés különleges módon – avagy a díszítőfestés használata és előnyei

A lakásfelújítás egyik leghatékonyabb és egyben talán mondhatjuk, hogy leglátványosabb része a festés vagy falfestés, hiszen ennek segítségével egészen más hangulat érhető el egy-egy helyiség tekintetében, ráadásul nagyon gyorsan és hatékonyan lehet a szobafestés segítségével átalakítani a tereket és így az egész lakást vagy irodát akár. Persze koránt sem mindegy, hogy milyen színek és milyen formák kerülnek egymás mellé, hiszen a színterápia itt is érvényesíti a hatását. Egy erőteljesebb szín válhat a helyiség előnyére, de akár hátrányára is, pontosan ezért nagyon fontos, hogy a festés megkezdése előtt pontos elképzelésekkel és ahhoz alakított tervekkel rendelkezzen az ember, hiszen csak így érhető el megfelelő hatás, ami nem csak a színeket, azok szépségét vagy élénkségét jelenti, hanem bizony a tér ránk gyakorolt hatását és a formák összhangját egyaránt.

Bizonyára sokak számára ismerős kifejezés a díszítőfestés mint olyan, azonban abban is biztos vagyok, hogy sokan csak a régebben használatos kifejezés jelentést kapcsolják hozzá, hiszen mint ahogyan minden a jelenlegi világunkban, a festés és falfestés is folyamatosan változik és fejlődik, és amíg régebben a díszítőfestés elsősorban a formák és a színek folyamatos változtatását és egymással összhangban való alkalmazását jelentette, vagy netán sablonok használatát társították a díszítőfestés kifejezés mellé, addig manapság már egészen az alapanyagokig elér, azaz nem a festési technika vagy annak egy fajtája határozza meg a díszítő festés fogalmát, hanem maga az alapanyag. Szinte az összes nagy festékgyártó rendelkezik ma már különböző lehetőségekkel a díszítő anyagok tekintetében a falfestés témakörén belül, ezekkel pedig egészen speciális struktúrák és formák, színek és hangulatok varázsolhatók a falra. Ma már vannak olyan gyártók, akik speciálisan erre a területre helyezték át a hangsúlyt, és mondhatni kivonultak a sima falfesték gyártás színteréről.

Természetesen jól érezhető, hogy még a sima falfestés vagy akár egy tisztasági festés is szakember segítségét kívánja, hiszen minél jobb a technika, minél jobb az alapanyag ismeret, annál tartósabb és szebb eredményt lehet elérni egy sima falfestés esetében, a díszítőfestés terén pedig ez egyenesen elképzelhetetlen egy gyakorlott és tapasztalt szakember nélkül. A drága alapanyag árak és a speciális tudást és sokszor kézügyességet igénylő technikák miatt nem ajánlott belevágni otthon saját kezűleg egy ilyen díszítő festés kialakításába, mert nem csak az időt pazarolja az ember, hanem az egyébként hihetetlen árakat mutató alapanyagot is. A különböző pigmentek és a felhasznált kötőanyagok és töltőanyagok ugyanis a díszítőfestésnél kifejezetten különleges formában és arányban keverednek a megfelelő eredmény érdekében, azonban ha ezt elrontjuk, nem csak újra kell kezdeni az egész folyamatot, hanem bizony az alapanyagok beszerzését is kezdhetjük elölről, ami nem kis feladat és nem kevés összeget jelent szinte minden egyes esetben.

Megéri tehát mindenképpen szakembert keresni a díszítő festés feladatának megoldására. Szakembereink pedig kiemelt tapasztalattal, folyamatos továbbképzéssel és tökéletes referenciákkal várják azon kedves ügyfeleinket, akik a speciális hatások és hangulatok felé veszik az irányt és ezt biztos kezekben és tökéletes eredmény jövőképével szeretnék kivitelezni. Forduljanak hozzánk bátran! Garantáltan elégedettek lesznek a végeredménnyel és annak tartósságával egyaránt. Hogy a festés új értelmet nyerhessen ezzel a modern és különleges lehetőségeket rejtő festési formában, annak hatása pedig soha nem látott élményekkel és érzésekkel, hangulattal ajándékozza meg azt, aki belép a falak közé