Álmennyezet gipszkartonból

A gipszkarton szerelés előnyeit természetesen az ingatlan felújítás bármely területén tökéletesen érezhetjük, ám az álmennyezet kialakítását nagymértékben megkönnyíti és leegyszerűsíti egy gipszkarton rendszer kialakítása. A gipszkarton álmennyezet ugyanis gyors és tiszta befedését teszi lehetővé a födémnek, modern és szép, esztétikus formában. Mindazonáltal, hogy könnyen és sokkal gyorsabban, időtakarékosan és persze költségtakarékosan kialakítható így az álmennyezet, annak minden felsorolt előnyét élvezheti is a tulajdonos, legfőképp a hang – és hőszigetelés, és a desing elemek kialakításának lehetőségét.

A gipszkarton dekorelemek szintén hihetetlen lehetőséget nyújtanak az egyedi burkolatok, polcok, bútorok kialakítására, melyek bár nagy kihívást jelentenek sok esetben a szakemberek számára, hiszen tökéletes tudást igényel a minőségi végeredmény biztosítása, ám a legnagyobb és leglátványosabb hatást nyújtják a végeredmény tekintetében, ezért kifejezetten szeretik is. Az ilyen formán létrehozott egyedi desing megjelenik számos esetben a rejtett világítás megépítése, a függönykarnis elrejtése, a falon futó csövek elrejtése, a házimozirendszer elhelyezése területén.

Mindezeken túl, kifejezetten jól alkalmazható a gipszkartonozás és a gipszkarton fal építése zuhanyzó építés területén, hiszen ma már számtalan olyan jól alkalmazható és vízhatlan, vízzáró anyag kapható a piacon, melynek segítségével gipszkarton fal segítségével egyedi zuhanyzó kialakítása válik lehetővé a tulajdonosok számára. Csapatunk ezekben a feladatokban is maximális magabiztossággal és tökéletes eredményekkel várja az érdeklődőket.

Gipszkarton álmennyezet? Keressen minket bátran!

Hogy ha mennyezetre szeretnénk gipszkarton szerkezetet építeni, azt minden esetben álmennyezetnek nevezhetjük, hiszen a vázra kerül rá a gipszkarton táblák sokasága, így megfelelő kialakítást és helyet biztosít a felette futó spot lámpák és egyéb kábelek elvezetése számára. Természetesen a tartóváz itt is a gipszkarton rendszer alapja, mint minden más gipszkarton fal esetében.

Elmondható, hogy egy gipszkartonból készült álmennyezet esetében sokkal könnyebb dolgunk van a különböző díszítő elemek, hangulat világítások kialakításában, de akár még csövek számára is könnyen tudunk helyet biztosítani a gipszkarton tartószerkezet alatt vagy mögött.

Minden esetben kulcsfontosságú, hogy jól válasszuk meg a felhelyezésre szánt gipszkarton méretét és fajtáját, hiszen egy fürdőszoba esetében, vagy konyhai gipszkarton rendszer során mindenképp vízálló gipszkarton beszerzése szükséges még az álmennyezet esetében is. A másik kulcsfontosságú dolog a váz és a tartószerkezet kialakításánál, hogy előre végig kell gondolni mekkora súlytartó erő szükségeltetik majd a jövőben, mit szeretnénk az álmennyezet vagy fal esetében egyaránt felhelyezni, hiszen ehhez kell megválasztani a megfelelő szerkezetet is.