Vinyl, linoleum, pvc padló lerakása

A melegburkolás jelenleg egyik legdivatosabb, és legszárnyalóbb formája a pvc padló lerakása, a vinyl padló lerakása és a linóleum lerakás. Ma már kitörlődött az emlékekből a régi korszakok borzasztó anyaghasználatú és színű, formájú linóleum és pvc hatása, és egyre modernebb, egyre tartósabb és kényelmes használatot biztosító formái látnak napvilágot ezeknek a burkolóanyagoknak.

Lerakásuk sokszor igen egyszerűnek tűnik, de ezeknél a burkolóanyagoknál bizony elég egy kisebb hiba, és máris búcsút inthetünk a problémamentes és tartós használatnak, és rengeteg esetben csak tömbben, egyben tudjuk ezeket a felületeket cserélni.

Mindezeket figyelembe véve nem éri meg kockáztatni, válassza csapatunk tökéletes szakértelmét és szakmai tapasztalatát a pvc padló lerakása, a vinyl padló lerakás vagy akár a linóleum lerakás feladatait tekintve is, hogy ténylegesen hosszú távon és problémák, szakadás vagy lyukadás nélkül élvezhesse ezeknek a legújabb technológiák eredményeként létrejött gyönyörű mintákat biztosító burkolatok használatát és előnyeit.

Manapság egyre nagyobb teret hódít a vinyl, linoleum vagy pvc padló a lakásokban, otthonokban, de újabban már az üzlethelyiségekben, irodákban is. Ma már az emberek elfeledték a régi kor szín és mintahasználatát a linoleum terén, és egy teljesen új, modern szemlélettel csodás eredményeket lehet elérni akár a vinyl akár a linoleum vagy pvc padló segítségével.

A különböző parketta fajták ugyanis nem igazán szeretik a nedvességet, elég intenzíven reagálnak a vízre, éppen ezért ha olyan helyiségbe szükséges a burkolás, ahol nedves lesz a padló, érdemes inkább a vinyl vagy linoleum, pvc padló változatok közül választani. A nyitott nappali, előszoba kedvence lesz ezek közül báremelyik, hiszen egy vinyl vagy egy linoleum padló sokkal jobban ellenáll a nedvességnek, a sárnak, kosznak, pornak, mégis ma már ugyanolyan szép mintákat és kinézetet eredményez mintha egy laminált parketta vagy parketta lenne a padlóra téve.

Padlóburkolás profi szinten

Linóleum: a linóleum egy természetes eredetű, nagy vízállóságot mutató, hagyományos burkoló anyag, burkolat, ami régebben sokkal egyszerűbb és talán mondhatni, hogy kevésbé esztétikus formában készült, manapság viszonyt gyönyörűbbnél gyönyörűbb színekben és kivitelekben beszerezhető, a betont utánzó hatástól egészen a csillogó formáig, vagy éppen dombornyomásos, mintás formákban is kapható már a piacon.

Elmondható a linóleum használatáról, hogy nagyon tartós, a kisebb sérülési nagyon könnyen és egyszerűen, jó eredményekkel javíthatók, ám ezt tükrözi ára is, hiszen ebben a kategóriában a linóleum mutatja a legmagasabb árat.

Vinyl: a vinyl padló egy viszonylag új technológia és divat, nemrég lett felkapott, és mint olyan, a legtöbbsör laminált padló felületét, járólapok mintáját és kinézetét idézi, nem is akármilyen eredménnyel. Felülete puhább és talán melegebb mint a linóleum esetében elmondható, felülete sérülékenyebb és érzékenyebb, mint a linoleum vagy a pvc padló. Van összepattintható és ragasztható formája is, mindkettő egyformán jól alkalmazható, azonban mindenképp szakember segítsége ajánlott hozzá, ugyanis tapasztalat és technikai tudás kell a minőségi és tökéletes eredmény eléréséhez.

PVC: a pvc padló egy nagyon ellenálló, strapabíró padló, mely műanyag alapú, és szinte bármilyen mintával kapható ma már a piacon. Általában tekercsekben lehet hozzájutni, leggyakrabban 2 és 4m szélességben forgalmazzák. Ragasztó segítségével rögzíthető a padlóra. Ellenállóképessége viszonylag nagy, az ára pedig kedvezőnek mondható, ezért az egyik legkedveltebb fajta padló burkolat manapság.

Padlószőnyeg

A régi kor nagy szerelme a padlószőnyeg, mely hihetetlen előnyöket és persze hátrányokat is tartogat azok számára, akik emellett döntenek a padlóburkolatok közül. Akár az egész lakás, ház vagy iroda padlóját is be lehet borítani padlószőnyeg segítségével, és ma már a legkülönbözőbb változatok közül lehet válogatni az üzletekben, egészen a természetes anyagokból készült szőnyeg és a mesterséges anyagok felhasználásával előállított padlószőnyeg között. Hihetetlen nagy méret és színválaszték az, ami a vevőket várja a padlószőnyeg piacon, még a szálak hosszúságában is játszanak már a gyártók, egészen rövid szálhosszúságú padlószőnyegtől az egészen hosszú szálú szőnyegig lehet ma már válogatni a változatok között.

Az egész szobás vagy teres padlószőnyegeket ragasztóval kell leragasztani, lehet közvetlenül betonra helyezni őket, de célszerű alátétet használnia padlószőnyeg lerakásnál is, szivacsos vagy gumis alátét is kapható a szőnyeg ragasztáshoz. Érdemes szakember segítségét kérni a szőnyeg lehelyezésére, hiszen egyrészt igen drága áron is lehet ma már padlószőnyeget vásárolni, nem éri meg kockáztatni a rontást.

Természetesen másképp is lehet egy padlószőnyeg a lakás dísze, hiszen ma már számtalan esetben burkolatra helyezhető szőnyeget alkalmaznak, ami könnyen felszedhető, nem egész helyiségre kiterjedő méretű, így könnyen tisztítható és könnyen variálható, a lakberendezés számára így hihetetlen lehetőségeket rejt.