Tapétázás, mint új lehetőségek tárháza

Bár napjainkban már a rengeteg új technológiájú és bámulatos hatást bitztosító festék, főleg, ha azt kevert technikával viszik fel egyre jobban teret hódít, így háttérbe szorult a tapéta felrakása, mint otthont vagy üzlethelyiséget csinosító eszköz, azért azt kell mondjuk, hogy továbbra is legalább olyan lehetőségeket rejt magában az izgalmas kialakítás és a felújítás tekintetében, mint a falfestés, szobafestés alkalmazása. A tapéták anyaga ugyanis kifejezetten izgalmas és érdekes hatást tud biztosítani, a tapétázás kifejezetten elérhetővé teszi a változatos falfelületek kialakítását, ezáltal igazán izgalmas végeredmény elérését biztosítják otthonunkban vagy üzlethelységben, irodákban egyaránt.

Ma már ezerféle mintázatú, színű, anyagú tapéta kapható a piacon, ezáltal a kivitelezés során már az egészen komoly hangvételű tapétázástól a gyerekek számára kedvelt mesefigurás változatig válogathatunk, természetesen a célnak megfelelően. A ma iszonyatosan divatos selyemtapéta például hihetetlen keresett belső terek színesítésére, de üzlethelyiségek hangulatának kialakítására egyaránt. A tapétázás tehát ma már kifejezetten hangulatos, különböző funkciókat erősítő terek kialakítását teszi lehetővé egy jó szakember keze által, amiben nálunk nincsen hiány.

Tapéta - széles lehetőségek a megjelenésben

A tapéta ma már egy fantasztikus eszköz egy esztétikus és ötletgazdag belső tér kialakításához, hiszen nem igazán léteznek a tapétázás területén határok, alapvető eleme, de dekorációja is lehet a falnak ma már a tapéta. Lehet átlagos vagy visszafogott, elegáns megjelenést, de akár egy nagyon extravagáns érzetet is kelteni a tapéta használatával, hiszen a különböző színek, formák és anyagok használata ma már ezt maximális szinten lehetővé teszi, csupán megfelelő technikai tudás, tapasztalat és fantázia, ötletgazdag tervezés szükségeltetik hozzá.

A tapétázás folyamatáról bővebben

A tapétázás ára nem listázható, hiszen rengeteget számít a végső ár kalkulálásában nem csak a felület mérete, de a választott tapéta fajtája, minősége, a felhelyezési technika bonyolultsága, de a már meglévő falfelület minősége is egyaránt. Ha sokat kell javítani a falon, természetesen sajnos plusz munkával, időráfordítással és költséggel is jár. A részletes ajánlatot minden esetben a helyszíni bejárás és pontos egyeztetés után tudjuk megadni a megbízó számára a tapétázás feladatait illetően.

Tapétára tapéta?

A tapétázás lehetséges a régi tapéta felületére is, de nem igazán érdemes, hiszen a végeredmény tekintetében sokkal szebb és esztétikusabb, ha az előző réteg lekerül a falról. Persze nem mindig egyszerű az előző tapéta felület eltávolítása, hiszen le kell kaparni a régi tapétaréteget, ráadásul közben nem szabad sérülnie a vakolatnak. Erre nekünk már számtalan jól bevált technikánk van, lefőképpen a gőzölős tapétaleszedő gépek, melyekkel már nagymértékben könnyebben és gyorsabban el lehet végezni ezeket a munkálatokat is. Ezek után lehet felhelyezni az új réteget az alaposan megtisztított és falhibáktól javított falfelületre.

Festett falra tapétázás

A tapétázás során mint már említettük kiemelkedő fontossága van annak, hogy a felületkezelés és felület előkészítés profi minőségben legyen megoldva. A tapéta előtt mindenképpen le kell kerülnie a falról a festékrétegnek, melyet gyorsan és tökéletes minőségben meg tudunk oldani, természetesen takarással védve a bútorokat és egyéb berendezéseket.

Több réteg festék esetén, vagy ha esetleg már púposodik a festék és a falfelület kicsit komolyabb beavatkozás szükségeltetik, hiszen ez esetben nehezebb a festékréteg tökéletes eltávolítása a falról, viszont ez a minőségi tapétázás kulcsa. Természetesen ez esetben is maximálisan kell figyelni a vakolat épp állapotban tartására, melyre szakembereink tökéletes tudással és technikával vállalkoznak a maximális eredmény elérése érdekében.

Amint a festékréteg teljes eltávolítása sikerült már kezdődhet is a tapétázás folyamata, persze a falfelület javítása és simára dolgozása után.

Falfestés tapétára – lehetséges?

Az egyik legnépszerűbb tapéta manapság a fűrészporos tapéta, mely a többihez képest speciális tulajdonságokkal rendelkezik, ugyanis a többi tapétától eltérően felülete festhető, akár többszöri alkalommal is, és akár moshatóvá is tudjuk tenni, így akár több évig, évtizedig díszítheti a falat.

Megfelelő festéssel semlegessé tehető a színe, így komolyabb, visszafogottabb megjelenést lehet kölcsönözni a helyiségnek segítségével, azonban élénkebb árnyalatokkal és színekkel díszítve gyönyörű és extravagáns hatást is elérhetünk segítségével.

A felragasztott tapétára száradás után fel kell vinni a kiválasztott festéket egy ecset vagy henger segítségével, természetesen akár több rétegben is az erősebb hatás vagy biztos siker érdekében.

Cégünk maximális felkészültség és tudás birtokában vállalja a tapétázás feladatait budapesten és vonzáskörzetében egyaránt. Válasszon minket, hogy tökéletes eredménnyel és hosszútávú használhatóság mellett élvezhesse új és gyönyörű házát, irodáját vagy helyiségét. Várjuk hívását!