A tökéletes épített zuhanykabin – avagy mire figyeljünk feltétlen oda a kivitelezés során

A fürdőszoba egyik legfontosabb ékszere vagy kelléke a zuhanyzó. Iszonyatosan sokan szeretnek persze kádban forró fürdőt venni, de a legtöbbször az ember gyorsan vesz egy frissítő zuhanyt, vagy egy fárasztó nap után gyorsan lecsutakolja magát mielőtt ágyba esne. Feltétlen szükséges tehát, hiszen nagymértékben megkönnyíti a dolgunkat, és az is nagyon fontos, hogy a praktikumot ne vigye el a formavilág és a design. Manapság ugyanis hihetetlen divat valóban szép és kifejezetten modern épített zuhanykabin kialakítása a fürdőszobába, nagyon sokszor azonban ez hátránnyá is válik, hiszen a használhatóságot csorbítja a kivitelezés, a formavilág és a kinézet. Így tehát azt mondhatjuk, hogy ma már az egyik legnagyobb feladat, hogy a design és a modern formák pontosan találkozzanak a tökéletes és kényelmes használat biztosításával.

Iszonyatosan fontos tehát egy épített zuhanykabin esetében a profi és mindenre kiterjedő tervezés, hiszen csak ebben az esetben lehet az épített zuhanykabin egyszerre modern, szép és persze tökéletesen használható. Persze a tervezésen kívül a másik nagyon fontos, a pontos, milliméter pontos kivitelezés. Ehhez egy tökéletes szakember szükséges. Persze sokszor megpróbálják házilag megoldani az épített zuhanykabin telepítését, azonban az esetek többségében ez kudarcot is eredményez sajnos. Ez tehát nem egy olyan feladat, melyet megéri házilag akár megpróbálni, hiszen iszonyatosan nagy anyagi kártól és hatalmas csalódástól kíméli meg magát az ember, ha profi szakemberhez fordul segítségért.

Nem lehet elvenni az épített zuhanyzó árak fontosságát sem, hiszen alapvetően a megfelelő anyagok használata és a szakember pontos és precíz munkája meghatároz egy bizonyos árat, ami alá egyszerűen nem éri meg menni, mert hazárdírozásnak mondhatnánk, azonban azért csilliárdokat sem kell elkölteni egy ilyen beépített zuhanyzó kivitelezési megoldásba. Én azt gondolom, hogy pár árajánlat kérés után az ember el tudja helyezni, hogy mi az a zuhanyzó építési ár, ami alá semmiképp sem szabad szerződést aláírni, és mi az, ami felé meg már nem érdemes. A kettő közötti áron azt gondolom nem igazán lehet mellé lőni, főleg úgy, hogy az ember végig nézi a referencia munkákat. Így pedig egy tökéletes eredményt lehet elérni. Hogy az épített zuhanyzó ne csak szép legyen, hanem tökéletesen használható is egyben.

Semmiképp se próbálkozzon tehát az ember tudás és tapasztalat nélkül egy épített zuhanyzó kialakításával otthon, mert az újra kezdés hihetetlen magas árakat von maga után, és persze nem éri meg duplán fizetni egy zuhanyzó kialakításáért. Válasszunk egy tökéletes kivitelezőt és semmi gond sem lesz sem a szépséggel, sem a használattal és persze a tartóssággal sem.

Természetesen az árajánlat esetében nagyon fontos, hogy a megfelelő paraméterekkel rendelkezzünk, vagyis szükség van a tisztasági festés tárgyát képező helyiség nagyságára, hogy hány négyzetméter festésére kívánunk ajánlatot kérni – mindenképpen beleszámolva a plafon felületét is, és tudni kell, hogy hány színnel vagy hogyan, milyen mintával szeretnénk kérni a festést, ha nem egy színben gondolkodunk.

Persze az árajánlatok összehasonlítása szempontjából már számos tényezőt is figyelembe kell venni, ami igen nagy mértékben alakítani tudja a tisztasági festés árak mértékét manapság. Például, hogy garanciát vállal-e a munkára a szakember, vagy hogy vállalja-e a helyiség fóliázását a festés előtt, illetve a takarítás benne foglaltatik-e az árban, de ide sorolható az is, hogy hány rétegben van szükség a tisztasági festés felfestésére. Minden esetben érdemes jól elidőzni a tisztasági festés árajánlatok elemzésével, hiszen megkímélhetjük magunkat egy rossz minőségben dolgozó szakember kiválasztásától, és értékes forintokat takaríthatunk meg a minőséget biztosító szakemberek közötti válogatás során is.