Kreatív szobafestő

Az teljesen egyértelmű, hogy egy felújítás során iszonyatosan sok feladat állja az ember útját célja elérésében, és persze gyönyörű eredményeket lehet elérni a teljeskörű felújítás során akár egy lakás, akár egy iroda tekintetében, ám sokan azért mondanak le erről, mert nagyon nagy költségvetéssel és hihetetlen sok feladattal jár. Nem könnyű ma már jó szakembereket találni és az is igaz, hogy folyamatosan drágul minden, éppen ezért egyre többször merül fel a kérdés akár lakás, akár iroda átalakítás és felújítás terén, hogy vajon hogyan lehetne a lehető legegyszerűbb módon, kis költségvetésből egy új hangulatot vagy egy új kisugárzást kölcsönözni az otthonnak vagy akár az irodának.

A szobafestés során a színek megválasztásával és társításával, a különböző textúrájú anyagok használatával iszonyatosan szép hatást lehet elérni, akár egy teljesen új hangulatot és arculatot lehet kialakítani az adott térben, vagy akár az épület egészében, nem beszélve arról, hogy ha minták használatával még inkább fokozzuk a térbeli hatást, egészen különleges és fantasztikus arculat és megjelenés érhető el egy-egy térben. Persze ehhez is szükséges forrás, de akár a meglévő bútorok használatával, nagyobb bontási munkálatok nélkül, kis szerencsével és épp falfelülettel akár tisztasági festés után is ki tudjuk alakítani az új hatású teret, pusztán egy kreatív szobafestő és annak minden tudása szükséges ehhez.

Milyen lehetőségek állnak a rendelkezésre a kreatív falfestés során?

Az alábbiakban természetesen a teljesség igénye nélkül vegyük végig a leggyakrabban használt lehetőségeket amelyekkel nem csak szép és tiszta, ápolt, hanem bizony egészen érdekes hatás és dekoratív felületek érhetők el a felújítás vagy a szobafestés során.

A dekorációs tapéta használata

A boltok és üzletek polcain ezek a tapéták iszonyatosan sok ember számára túl soknak és túl mintázottnak hathatnak, azonban mérlegelni kell ilyenkor azt, hogy ezeket a tapétákat nem a teljes falfelületre szokás használni, hanem díszítő elemként, dekorációs elemként, amivel már teljesen más hatást lehet elérni, mint hogyha a teljes felületet beborítaná vele az ember. Persze önmagában hogy ha egy szobát ilyen tapétával burkolna az ember, iszonyatosan nyomasztó és giccses hatást érne el vele, díszcsíkok és formákba öntött használat során azonban iszonyatosan szép, letisztult és elegáns, vagy akár vadabb, energikusabb hatás érehető el ezeknek a tapéta felületeknek és mintáknak az alkalmazásával. Természetesen van olyan megoldás is, amikor a szobában egy teljes falfelületet díszítenek ilyen dekorációs tapéta segítségével, azonban ebben az esetben nagyon jól kell megválasztani a tapétát és a mintáját, hogy ne legyen túl extravagáns a hatás, pontosan olyan érzetet tudjon kelteni a segítségével a dekoratív szobafestő, amilyet a megrendelő kíván.

Egyedi szobafestés eredményei

Sok emberben felmerül a kérdés, hogy mit jelent az a kifejezés, hogy egyedi szobafestés? Miben másabb, mint mondjuk egy átalagos szobafestő szolgáltatása? Az egyedi szobafestés segítségével a dekoratív szobafestő egy előre megtervezett, kifejezetten az adott falfelületre tervezett és méreteiben is pontosan meghatározott, konkrét témában készült dísz felületet készít a falra. Ezen a téren kifejezetten rá kell hagyatkozni a tulajdonosnak arra a személyre aki az egyedi szobafestés készítésében segítségére siet, hiszen majdnem arról beszélünk, hogy egy egyszerűbb festmény vagy minta, dekoráció készül a falra, amiben nyilván a kérésnek megfelelően, vezetett elképzelés alapján, de a kivitelező stílusa, kézügyessége és egyénisége elevenedi meg. Lehet ez a kép egy gyerekszoba meséből kiragadott képe vagy pillanata, egy absztrakt minta vagy egy tájkép, igazság szerint bármi, ami a megbízó igényeinek megfelelő mintát és stílust képvisel és biztosít. Segítségével elérhető akár minimalista, vagy modernebb, mozgalmasabb, természetesebb vagy fantasztikusabb hatás.

A fentieken kívül pedig ami még iszonyatosan nagy divatját éli, a kifejezetten mintás tapéta használata. Mit jelent ez? Olyan tapétát, ami mondjuk egy felület mintáját vagy tapintását idézi fel a falon, esetleg egy kifejezett képet vagy akár egy könyvespolcot is megelevenítve a falrészen. Természetesen nagyon meg kell válogatni hogy hol használja az ember ezeket a tapétákat, ám jól alkalmazva igazán érdekes hatást és különleges hangulatot varázsolhatunk vele akár az otthonunk egy szegletébe, akár az irodánk egy-egy sarkába.

A fent felsorolt lehetőségek természetesen akár vegyítve is alkalmazhatók, ám kifejezetten figyelemmel kell lenni a tervezésnél arra, hogy a tér ne legyen túlzsúfolt, és megfelelő hatás elérésének érdekében megfelelő kreatív lehetőségeket használjunk fel, nem beszélve arról, hogy szakember, profi munkával és precíz szakértelemmel végezze a munkálatokat, hogy annak eredménye gyönyörű legyen, és hosszú távon is élvezni lehessen a szépségét és hangulatát. Szakembereink várják szeretettel megkeresését akár az egyedi szobafestés, akár a tapétázás feladatainak ellátásában. Garantált eredményekkel és profi szakértelemmel.