Hogyan válasszunk szakembert?

Az ember, hogy ha a lakásfelújítás szó bárhol elhangzik biztosan összerándul, hogy ha volt már benne része, hiszen egyrészt hihetetlen költségekkel tud járni egy-egy szelete is a lakásfelújítási feladatok elvégzésének, nem még hogy ha mondjuk az ember a teljeskörű lakásfelújítás mellett dönt. Persze ezek mellett vannak még olyan nehézségek, mint például a szakember választás feladata, ami nem csak hogy nem könnyű, de néha lehetetlen küldetésnek tűnik, és közben pedig jól tudjuk, hogy lapjában véve ez határozza meg azt, hogy milyen lesz a végső eredmény, milyen minőségben fogják tudni átvenni a tulajdonosok a lakás vagy iroda helyiség termeit és persze hogy az mennyire lesz tartós, hiszen senki sem szeretné két év múlva újra kezdeni az egész folyamatot. A döntés tehát hatalmas felelősséget és következményeket von maga után, de mégsem tud benne igazság szerint senki sem pontos segítséget nyújtani, hogy mi alapján, hogyan válasszunk szakembereket akár egy festés feladatának elvégzésére. Hiszen a festés nem nagy feladat és nem egy ördöngősség, gondolhatja az ember, ha azonban megpróbál csak egy kicsit is eligazodni az alapanyagok, a kapható falfesték választék vagy a szerszámok között azonnal rájön, hogy nem is olyan könnyű feladatról beszélünk összességében.

A jó taktika egyetlen egy lehet, mégpedig a beszélgetés. A szakember válaszai alapjában véve határozzák meg ugyanis, hogy mennyire ért a szakmához, mennyire veszi komolyan amit csinál és mennyire fontos számára a végeredmény és a tartós, minőségi munka. A titkaik alapján tudjuk felmérni, hogy vajon jó választás- e leszerződtetni őket a felújítás egyik leglátványosabb és leghatékonyabb részfeladatára, a festés megoldására.

De miket kérdezzük és mikre figyeljünk a válaszaik közben?

Alapjában véve a profi festő gyors és hihetetlen hatékony munkával tud haladni, hiszen speciális technikákat dolgoznak ki és ezek gyors és tökéletes eredményre vezetnek, így a festés egyszerűnek látszik. Ha ezeket felismerjük a beszélgetésben, biztosak lehetünk, hogy a szakember érti a dolgát, és nem egy falat sosem látott, kókler festővel állunk szemben.

 

Imádják a csiszolást, hiszen azzal könnyen és gyorsan eltüntethető minden hiba. A festés ugyanis csak akkor lehet tökéletes és gyönyörű, hogy ha egy tökéletesen sima falfelületre kenjük a festéket. Ez a részfeladat az egyik legfontosabb az egész festésen belül, hiszen e nélkül nem lehet tökéletes és szép a végeredmény. Ha egy festő nem csiszol, már nem lehet jó választás.

 

Előszeretettel használnak színezett alapozókat, a fal javítására közvetlenül felvitt festék ugyanis a javításoknál magába szívja a festéket, és ezeken a helyeken a festék nagymértékben veszít a fényéből és mattul. Ennek kikerülésére a tökéletes szakember színezett alapozót használnak a festés előtt.

Ragasztószalagot használnak a tökéletes válaszvonalak és az élek és határvonalak elérése érdekében. Ha ez a téma felmerül, a profi szakember általában kiemeli, hogy kifejezetten erre a célra kifejlesztett szalagot használ, ami alá nem folyik a festék, hiszen ez az egyik leggyakrabban elkövetett hiba a tapasztalatlan festők esetében, és sajnos az átfolyt festék teljes mértékben tönkreteszi a munkát, legyen akármilyen jó az alapozás és a csiszolás.

 

Minden esetben takaróvásznat használ a profi festő, hiszen ebben az esetben kényelmesen dolgozhat, és a tulajdonosnak sem kell majd azzal szembesülnie, hogy mennyire sokat kell takarítania és küzdenie azét, hogy a padló újra a festés előtti állapotba kerülhessen. Iszonyatosan borzalmas állapotokat lehet elérni a felújítandó helység padlója tekintetében a takarófólia használata nélkül. Ez pedig csak és kizárólag a megbízónak lesz kárára. Éppen ezért a profik iszonyatosan odafigyelnek erre.

 

És az utolsó és talán legfontosabb, hogy mindig nagyon odafigyelnek a megfelelő falfelület elérésére, hiszen egy koszos, zsíros falon sosem fog megmaradni tartósan és eredményesen a festék.

 

Egy jelölt esetében a beszélgetés során a fenti intő jelek egyértelműen segítenek meghatározni, hogy valaki egy a munkájára igényes és eredmény orientált festő, vagy épp egy zöldfülű, aki nem igazán rendelkezik sem tapasztalattal, sem pedig tudásvággyal, így pedig ildomos messzire kerülni, hiszen a lakásfelújítás még a valódi profikkel is megterhelő feladat. Kollégáink széleskörű szakami tudással és tapasztalattal várják a hozzánk fordulókat a festés feladatainak ellátására is. Állunk rendelkezésükre, keressenek minket bátran!