Hogyan dobjuk fel az egyszerű falfestést

A lakásfelújítások egyik leglátványosabb és legimpulzívabb feladata vagy része a falfestés, hiszen ezzel az egyszerű dologgal és a megfelelő színválasztással, minták használatával akár teljesen meg tudjuk változtatni egy-egy helyiség vagy tér hangulatát, újjá tudjuk varázsolni akár az egész közösségi tér vagy a teljes lakás hangulatát. Stílust és hangulatot is tudunk módosítani már csak azzal is, hogy ha egy tisztasági festés során más színt adunk a falaknak, nem beszélve arról, hogy ha több színt használunk egymás mellett, abból ugyanis csodás vizuális élményeket tudunk elérni egy-egy falfelület vagy belső tér esetében.

Persze mindig nagyon fontos a megfelelő színválasztás és az, hogy harmonizáljon a bútorokkal és a kívánt hangulattal a festés formája is, hiszen hiába szeretnénk egy nyugodt teret alkotni, ha azt vad piros színnel kívánjuk elérni biztosan nem tudjuk elérni a kellő hatást, kiegészítésként azonban egy ízlésese tervezéssel vagy mintával akár még a piros is lehet használható kis mértékben az ilyen tereken is. Éppen ezért a falfestés ötletek hihetetlen módon megkönnyítik az életünket, hiszen bár a kivitelezést mindig jobb a szakemberekre bízni, hogy tökéletes és maximális minőséget érjünk el a lakás átalakítás során, az ötletelés és a tervezés, a terek átalakításának pontos felvázolása a mi feladatunk, és ebben hihetetlen nagy segítséget jelent, ha az ember rendelkezik olyan falfestés ötletek tudástárával, amiből aztán válogatni tud, hogy miből mennyit és milyen színben szeretne viszont látni otthonában vagy akár irodájában egyaránt.

Íme az alábbiakban néhány falfestés ötlet, mely kifejezetten egyedi és különleges tereket eredményez a szürke, egyszínű falfestés hatásához képest:

1. különböző színű falfestékek kombinációja

Persze nagyon nehéz meghatározni a fal alap színét is, ezért érdemes a színpalettát hazavinni és hosszasan gondolkodni a megfelelő színek kiválasztásán, még nehezebb jól összeillő, a fal felületének nagyságához és a helyiség hangulatához illeszkedő színeket egymáshoz illeszteni, azonban amikor sikerül, és a különböző színeket akár nem csak egymás mellé illesztjük, hanem formákat alkotunk a színekkel, akkor egészen gyönyörű hatást egy színkombinációkat tudunk elérni. Ez a falfestés ötlet szinte bármilyen élettérben használható, hiszen a sima egyszínű fehér falba húzott más színű csík máris különös érzetet és hatást kölcsönöz a helyiségnek, nem beszélve, ha még kicsit fokozva akár geometriai formákban használjuk a különböző színeket. A lehetőségek száma végtelen, csak egy kis kreativitás és jó színválasztás szükséges a maximális eredmény eléréséhez.

2. egyszerű szivaccsal készített lenyomatok és minták

egy alap festés rétegre szivaccsal felvitt festék igazán különleges hatást tud eredményezni, akár még úgy is, hogy a szín ugyanaz, csak az árnyalatban alkalmazunk eltéréseket. Ekkor egy inkább elegáns hatást kapunk a felület festése után. Ha pedig különböző színekkel alkalmazzuk ezt a technikát, kifejezetten modern és vagány felületeket kaphatunk, melyek jól tudnak illeszkedni a lakás energikusabb részihez, vagy az iroda egy-egy kiemelkedő pontjához az egyébként visszafogottabb festés és berendezés mellettis.

Hogyan dobjuk fel az egyszerű falfestést

3. tégla minta szivaccsal

egy egyszerű téglalap alakú szivacs egy sima egyszínű felületre más színnel nyomva kifejezetten szép tégla mintát ad, persze nem árt a gyakorlás, hogy a festék ne folyjon meg, illetve, hogy a minta valamennyire egységes legyen és ne legyen ferde az eredmény, de alapvetően egy szakember ma már pillanatok alatt gyönyörű eredményeket tud elérni, csak a színt kell jól megválasztani és gyönyörű felületeket kaphatunk, melyek kifejezetten dekoratívak és szemet gyönyörködtetők tudnak lenni.

4. kifejezett minták festése

egy kicsit nagyobb kézügyességgel vagy megfelelő mintasablon használatával akár egy fát, madarakat vagy a kettő ötvözetét, hegyeket és egyéb dekoratív dolgokat tudunk felvinni az alap festésre, így pedig gyönyörű és egyben hangulatkeltő tereket, részeket tudunk adni lakásunknak vagy irodánknak egyaránt a falfestés segítségével

Hogyan dobjuk fel az egyszerű falfestést

5. a különböző falfestés ötletek ötvözése

természetesen nem ördögtől való az sem, hogy a felsorolt lehetőségeket az ember ötvözze. Mondjuk egy átmenetes alapszínre egy mintákat vagy geometrikus elemeket festve, azokat különböző színvilágban feltüntetve egészen elképesztő hatásokat tudunk elérni, és ha nagyobb mennyiségben használjuk a mintát nyilván energikusabb, kisebb mennyiségben pedig elegánsabb hatást érhetünk el. Használjuk tehát bátran ezeket az elemeket ötvözve is, csak kellő tervezés, rajzolgatás és megfelelő színválasztás előzze meg a kivitelezést a biztos siker érdekében.

Használjuk tehát bátran ezeket a falfestés ötleteket a tervezgetés és az átalakítás során, hiszen igazán egyedi és különleges hatásokat és így hangulatokat tudunk így egy-egy helyiség vagy tér számára varázsolni, és mivel a színek hihetetlen módon hatnak ránk, a színterápia segítségével még pihentetőbb vagy még kreatívabb, nyugodtabb vagy energikusabb lesz egy-egy szoba, lakás rész vagy akár az iroda egy-egy szeglete.