Dekorációval a hangulat és a modern stílus felé

A lakásfelújítás és iroda átalakítás egyik leginkább kedvelt, és talán legegyszerűbb hatást mutató eleme a festés vagy falfestés, amely során a felület visszakapja tisztaságát és hibáit javítják a szakemberek, ám nyilván nem ennek köszönheti népszerűségét, hanem bizony annak, hogy ma már szinte végeláthatatlan a sora azoknak a lehetőségeknek, amivel egy egyszerű festést fel lehet dobni, ezáltal pedig nem csak a funkcióját kapja vissza a tiszta és hibátlan falfelület, hanem a modern kor és persze a design legjobban és leggyakrabban használt elemévé lép elő. Ma tehát már nem csak akkor beszélhetünk beltéri festésről, hogy ha az ember az állagmegóvás és a tiszta falak miatt érzi szükségét a munkálatoknak, hanem akkor is, hogy ha valaki akár az otthonát, akár pedig a céges munkakörnyezetét, az irodáját szeretné stílusban, hangulatban átalakítani, modernebbé vagy éppen visszafogottabbá, hagyománykövetőbbé tenni. De milyen lehetőségek állnak rendelkezésre ezen a területen a modern vagy épp a letisztultabb stílus felé való törekvésben?

 

Nyilván egyértelmű hogy nagyon fontos az, hogy a beltéri falfestés során milyen színeket használunk. A régi hagyományokkal ellentétben ma már nem kötöttség az, hogy egy felületen vagy egy térben egyetlen szín legyen. A színek kiegészítik egymást, de éppen azzal is érhetünk el hatást, hogy ha két teljesen különböző színt megfelelő formában használunk a térben. Ma már nem kérdés ugyanis a falfestés szempontjából sem, hogy a színek hatással vannak arra, aki belép a térbe, vagyis nem csak azért van jelentősége a színhasználatnak a festés során, mert szép vagy épp nem annyira látványos eredményt lehet elérni a használatával, hanem azért is, mert hosszú távon hatással van a benne tartózkodóra, és ez még nehezebbé teszi a tervezés és a színválasztás feladatát.

A következő nagyon gyakran használt elem a geometriai lehetőségek tárháza. A dekorációs falfestés során ugyanis akár a színekkel, akár a mintákkal, de akár geometriai elemekkel is kifejezetten élénk hatást érhetünk el a falfelületeken. Éppen ezért talán a ma leginkább elterjedt technika a dekorációs falfestés terén a geometriai elemek különböző használata. Ez a kreatív falfestés technika kifejezetten könnyen használható, hiszen maszkolószalaggal és precíz munkával az eredmény tökéletes lehet, természetesen megfelelő formák, méretek és színek használata mellett. Ezek az egyedi és látványos geometriai minták a festés során lehetnek egyszínűek, különböző árnyalatúak de akár többszínűek is, végtelen lehetőség áll a rendelkezésre, talán pontosan ezért is nagyon nehéz jól dönteni ezek között.

Amire tehát kifejezetten oda kell figyelni hogy ha az ember a dekorációs falfestés lehetőségei közül válogat, hogy ami elsőre jó ötletnek tűnik, az a falfelületen lehet hogy túl sok lesz, vagyis zsúfolt, ránk nehezedő teret fog eredményezni a letisztult formák helyett. Érdemes ezért terveket készíteni, pontos színválogatás mellett kialakítani azt, hogy melyik felületre, melyik mintából, milyen színnel kerül majd fel a tervezett geometriai minta sorozat. Az teljesen biztos, hogy a tiszta térben egy-egy kisebb felületen alkalmazva ezek a dekorációs falfestés elemek hihetetlen eredményeket tudnak elérni, melyek nem csak a szemen, hanem a hangulatunkon keresztül is szólni fognak hozzánk. Egy rendkívül jól használható technika, mely azonban odafigyelést és tökéletes tervezést igényel, hiszen a túlrugaszkodott és túlzásba vitt díszítéssel és dekorációs elemekkel pontosan az ellenkezőjét is el tudja érni az ember mint ami az eredeti célja volt, nem beszélve a színek szerepének fontosságáról.

A legérdemesebb ezért olyan szakembert választani a feladat elvégzésére, aki tapasztalatával nem csak a végeredményhez tud hozzájárulni, hanem bizony már a tervezés során is nagy segítségünkre lehet, ha pedig nagyobb rendszer részeként szeretnénk használni a dekorációs falfestés elemek sorát, mindenképp megéri egy tervezővel egyeztetni a lehetőségekről, a hatásokról és persze az összhatásról a tökéletes eredmény érdekében. Forduljon hozzánk bizalommal dekorációs falfestés feladatainak ellátása miatt is, nagy tapasztalattal vállaljuk a falfestés budapest és pest megye területén történő elvégzését.