Ajtó mázolás – fontos a tökéletes kivitelezés

Nagyon sokan azt gondolják, hogy a mázolás, vagyis az ajtó, kerítések, ablakok festése nem igényel profi és szakértői munkát, hiszen bárki meg tudja csinálni, akár laikusként is. Nos, ezzel nem lehet vitatkozni, a különbség azonban a végeredményben és annak szépségében és tartósságában biztosan kiütközik. Koránt sem mindegy ugyanis, hogy az ember milyen anyaghoz milyen technikát alkalmaz a mázolás során. Kell-e csiszolni a mázolási feladatok megkezdése előtt a felületet, hogy ha igen, akkor milyen anyaggal és milyen mértékben? Van-e szükség alapozásra, és hogy ha igen milyen anyagokkal és milyen mértékben, hány rétekben? Milyen festéket használjon az ember annak érdekében, hogy az jól mutasson a különböző anyagokon és hosszú távon is időjárásnak és a mechanikai hatásoknak ellenállva, gyönyörű formában díszítsék a ház szépségét. Ezeket végig gondolva az ember már bizony nem szívesen vállalja a mázolás feladatait saját körben, leginkább érdemes is egy profi és szakképzett kivitelezőre, csapatra bízni a feladatokat.

Amire figyeljünk a mázolás esetében

Kifejezetten fontos, hogy a mázolandó felület megfelelő módon legyen előkészítve. Ennek felmérése biztosan szükséges a kivitelezési munkálatok megkezdése előtt, és alapja a tökéletes alapozásnak, amely pedig a végeredmény tekintetében kulcsfontosságú, és bizony meghatározza, hogy milyen minőségben és mennyi ideig fogja tökéletes formában díszíteni az ajtó vagy ablak, kerítés felületét az a festék amit a kerítés mázolás vagy ajtó- ablak mázolás során a kivitelező felhord a felületre. A rozsdamentesítés, a csiszolás, esetenként az elemek javítása tehát elengedhetetlen a tökéletes minőségi eredmény érdekében.

Sokan megfeledkeznek arról, hogy egy-egy díszített vagy festett lábazat esetében már az alapozás és persze a mázolás feladatainak megkezdése előtt nagyon fontos a takarás, a megfelelő lábazati védelem biztosítása hogy ha szükség van rá, hiszen a lecsöpögő alapozó és a festék teljesen tönkre tudja tenni a színezett és díszített kerítés lábazatot vagy ajtó mázolás, ablak mázolás esetében a burkolatot vagy falat, melynek lejavítása hatalmas többletköltségeket okozhat. Mindenképpen figyelni kell erre, és a profi kivitelező mindenképpen maximális védelmet biztosít a mázolás megkezdése előtt ezeknek a felületeknek.

A felület megfelelő előkészítése és a környező felületek megfelelő védelme után az alapozás feladatinak ellátása elengedhetetlen a mázolási feladatok tekintetében, és ezt persze a felületnek és az anyagnak megfelelő alapanyaggal és megfelelő ecsettel, megfelelő formában kell megtenni annak érdekében, hogy hosszú időn keresztül ellen tudjon állni a felület a csapadék, a szél, a forróság és egyéb mechanikai hatásoknak, amit az időjárási viszontagságok okoznak akár a kerítés, akár az ajtók, ablakok estében.

Mázolás árak

A mázolás árait, legyen szó kerítés festés, mázolás vagy ajtó- ablak mázolás feladatairól nagyon nehéz helyszíni felmérés nélkül megmondani, hiszen nagyon sokat befolyásol a felületek állaga, a javítás szükségessége, a felületek anyaga, és természetesen a mértéke, mérete is, ezért miden esetben egy helyszíni egyeztetés után, annak eredménye tekintetében tud cégünk pontos árajánlatot adni a mázolás feladatainak kivitelezésére tekintettel. Amennyiben ilyen és hasonló feladatok elvégzésére keres profi, szakmai tapasztalattal rendelkező csapatot, vegye fel velünk a kapcsolatot, hiszen profi és szakértő csapattal vállaljuk a tökéletes és minőségi eredményt biztosító mázolás feladatait Budapest és Pest megye egész területén! Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, hogy munkatársunk minél előbb meg tudja látogatni egy helyszíni egyeztetés céljából!