A legmodernebb falfestés ötletek – a legjobb geometriai falfestés napjainkban

A festés mindig a lakásfelújítás vagy akár az irodafelújítás leglátványosabb, leghangsúlyosabb részét képviseli, hiszen segítségével és a színek és azok árnyalatának megfelelő kiválasztásával és kombinálásával akár a falfestés akár a kiegészítők terén kifejezetten új hangulatot vagy stílust adhatunk a tereknek. Egy otthon esetében nyilván kifejezetten nagy tervezést és családi összhangot igényel a színek kiválasztása, hiszen azok hatnak ránk, nem csak szemünk gyönyörködik bennük, hanem bizony a lelki állapotunkra, de bizonyos szinten akár a fizikai valónkra is hatással lehetnek, például egy intenzívebb piros vagy erőteljesebben vibráló szín emelheti a vérnyomást és kifejezetten lendületet adhat, még egy zöld árnyalat a természetet idézi és nyugtat. Koránt sem mindegy tehát, hogy milyen színeket válogatunk össze a falfestés során, mint ahogyan az sem, hogy milyen színekkel kombináljuk vagy egészítjük ki őket, akár a falfestés, akár a kiegészítők színét tekintve.

Mindezek mellett azonban van egyéb lehetőség is arra, hogy a színek mellett egy-egy tér vagy terem hangulatát, vagy hatását feldobjuk, hiszen a legújabb falfestés ötletek számtalan lehetőséget kínálnak arra, hogy ne csak a színekkel, hanem a formákkal és azon belül is a geometriai falfestés formákkal egészítsük ki az alap festésünket, ami egy kifejezetten új, néhány esetben impulzívabb, néhány esetben kifejezetten nyugtatóbb hatást tud kölcsönözni a térnek.

A legjobb geometriai falfestés ötletek

Ombre fal mintákkal kombinálva – például hexagon

Gyakran elég csupán egy falszakaszt kiegészíteni mintákkal és azok különböző színével, például egy ombre festéssel ahhoz, hogy megtörjük az elegáns, de egyszerű megjelenését a felületeknek. A szürke és a zöld például kifejezetten jól harmonizálnak együtt, de akár egy halvány mogyoró és fehér vagy bézs árnyalatot is gyönyörűen fel lehet varázsolni a hexagonok színeként, melyek ezzel kifejezetten érdekessé és egyben hangulatossá varázsolják az egyébként egyszerűnek tűnő teret.

Különböző geometriai formák színekkel kombinálva

Egy háromszög vagy négyzet a maszkoló szalag segítségével, különböző színekben pompázva hihetetlen gyönyörű és egyben modern hatást tud kölcsönözni a térnek, csupán arra kell nagyon figyelni, hogy a színek megfelelő árnyalatban és egymáshoz passzolva, vagy épp egymásnak megfelelő ellentettjeként jól mutassanak a felületen és a hatás illeszkedjen a terem funkciójához és így az elérni kívánt hangulatot árassza magából a tér.

Csíkokban történő festés – egyszerű, de kifejezetten izgalmas hatás

A különböző színek és árnyalatok csíkokban való festése kifejezetten egyszerű technika, mégis nem egy unalmas és semmit mondó teret, hanem valóban izgalmas és egyedi hatást tükröző teret alkothatunk vele. A csíkok vastagsága és váltakozása egészen nagy lehetőséget ad a kreativitás kiélésére, persze jól megválasztott formában és színekkel, hogy a kellő hatást és ne egy torz, káoszt keltő teret kapjunk végeredményként.

A csíkozás használható egy egyszerű homogén alapszínre húzott díszítő csíkként is, ami persze egy iszonyatosan elegáns és szép hatást tud kölcsönözni a falfelületnek, főleg ha azt valamilyen ezüst vagy arany, csillogó színnel tesszük. Az antik régi világot, a gyönyörű levélpapír vagy a meghívók világát idézi vissza, ami gyönyörűen használható a falon is, elegánssá és kifejezetten érdekessé varázsolva az adott felületet.

Nyílhegy minta használata

Egy alap festésre a nyílhegy minta kifejezetten jól használható a fehér vagy arany, ezüst színekkel, hiszen rendkívül egyedi és izgalmas hatást ad a falfelületnek. Bár nem ajánlott a teljes szobát ezzel a mintával díszíteni, hiszen a túl sok minta a szemet már nem gyönyörködteti, hanem kifejezetten nyomó hatást gyakorolhat a szervezetre, de egy-egy falrész tökéletesen és elegánsan díszíthető vele, gyönyörű végeredménnyel.

A toll minta használata

A toll nem csak egy kedves szimbólum, hanem gyönyörű hatást kelt a falon is, egy alap színre festve kifejezetten egyedivé és kedvessé varázsolja a teret. Általában a szürke és fehér árnyalatok érik el a legkedvezőbb hatást, de persze más árnyalatokban is tökéletesen használható a minta, estleg kisebb felületeket is megfelelően díszíthetünk vele.